multi-level car park - wellington airport

The growing passenger and flight numbers to Wellington International Airport has increased the demand for car-parking. The new 10 level car-parking building will provide 1,090 new car-parks in close proximity to the terminal building. The car-park building will be equipped with a modern parking guidance system, making it easy for customers to find a free space.

The car-park building is clad in perforated metal panels and the design makes reference to the landscape and colours from the surrounding area by creating a pixelated image of those surroundings in green and blue tones.

On the ground floor, a new transport hub provides facilities for public buses and a covered connection to the terminal. Bike facilities will also be provided in this location.

As part of the project, entry and exit gates to the airport are re-developed and the drop-off area for the airport hotel will also be incorporated into the new traffic layout.

 

 

kate sylvester - wellington

Situated on a small triangular site at the bottom end of Cuba St, the show piece for Kate Sylvester in Wellington presented challenges normally associated with a much denser urban fabric. ArcHaus approached the project quite literally with the idea of folding the retail space into the site. This concept is carried through to the interior, where a double height space accentuates the play on perspective and reinforces the strong lines that make this the ideal retail space for a New Zealand Fashion Icon.

Short listed NZIA - Resene Local Awards 2007

Winner NZIA - Resene Local Awards 2008

 

armstrong prestige showrooms - wellington

Two new flagship showrooms were required for both Porsche and Audi at 66 Cambridge Terrace, Wellington, furthering Team European's ethos of providing a high quality backdrop for displaying their products.

All Audi products and services are presented in the best possible manner. Audi strive to create a showroom that reflects the joy of innovation and the premium quality of their brand. As a result, all materials and finishes are to the highest quality, conveying a sporty, progressive and sophisticated brand.

Short listed NZIA - Resene Local Awards 2007

Short listed NZIA - Resene Local Awards 2008

 

BELL ROAD - WELLINGTON

The design brief for 21 Bell Road South was to create a warehouse scheme that challenged the current quality and aesthetics of existing buildings, while providing a degree of adjustability in terms of unit sizes for prospective tenants.

The scheme sits at the foot of Wainuiomata Hill along a major transport route into central Lower Hutt. The design comprises of six warehouse tenancies of varying sizes arranged around a central carparking area.

Entrance to the site is marked between prominent showrooms, and the street edge is softened further by generous planting to the site frontage. Given the high street visibility and traffic volume passing the site, design emphasis is placed on street-facing showrooms.

 
These showrooms utilise materials such as Alucobond aluminium cladding, double height sloping shopfront windows and patterned precast concrete wall elements. Elsewhere materiality is more industrial with precast concrete panels and roller-shutter doors comprising the inner facades. 

 

briscoes & rebel sports family

BRISCOES

Refreshing the national stores of a major household brand retailer in New Zealand and turning them into a contemporary shopping experience with modern, bright and exciting detailing was a great success for Briscoes Homeware.

This was achieved by specifying new floors finishes, fittings, and colour schemes. The use of lowered ceilings to emphasis certain areas drew shoppers to these areas, and the use of colour within the fittings helped brighten the overall image, while at the same time creating spaces to provide a new shopping experience. The scope involved considers the design of seven store outfits nation-wide and additional building extensions in Wellington and Timaru.

REBEL SPORT

Re-imaging New Zealand's largest sports retailer offers unique opportunities particularly when the client asks for the result to be the best sports store in the southern hemisphere. Archaus took the opportunity and constructed within a tight time frame, with the store still operating, an exciting visual retail experience with utilising colour and impact.

The combination of interactive areas, including a fully digitised computer driving range, a 3/4 size indoor tennis court, large projection screens and video displays, the bold use of colour and moving display panels in addition to the back lighting of graphics created an outcome that exceeded the brief.